Eiti į turinį

Straipsniai

SOS! KAIP ATSIKRATYTI SPUOGŲ?

TiandeLT Administratorius 21 May 2024
Sveika odos priežiūra nuo spuogų

SOS! KAIP ATSIKRATYTI SPUOGŲ?

Šiuolaikiniame pasaulyje yra labai mažai žmonių, kurie tikrai niekada nesusidūrė su spuogais ar net su akne. Tuos, kuriems taip pasisekė, jog niekada neteko su tuo susidurti turbūt galima būtų įrašyti į raudonąją knygą…

Neretai ši problema paveikia ne tik paauglius, bet ir vaikus ar pagyvenusius žmones.

Tad iš kur atsiranda spuogai? Ar įmanoma turėti skaisčią odą?

Pabandykime tai išsiaiškinti!

Spuogai = užsikimšusios poros ir odos uždegimas

Spuogai (arba dar kita sunkesnė odos uždegimo forma - aknė) yra odos būklė, kuri atsiranda, kai plaukų folikulai užsikemša riebalų ir negyvų odos ląstelių sankaupomis, dėl ko atsiranda įvairių formų bėrimų, pavyzdžiui, inkštirų, spuogelių ir cistų. Ši būklė dažniausiai pasireiškia ant veido, kaktos, krūtinės, viršutinės nugaros dalies ir pečių, kuriose yra daugiausiai riebalinių liaukų.

Paprastai riebalinės liaukos yra skirtos gaminti riebalus, siekiant apsaugoti ją nuo dehidratacijos. Tačiau dėl netinkamos priežiūros, prastos ekologijos, mitybos įpročių ir hormoninių pokyčių jų darbas gali nepavykti. Oda pradeda išskirti per daug riebalų, ji tampa storesnė. Rezultatas - užsikimšusios poros, uždegimas ir spuogai.

Spuogų atsiradimo priežastys

* Hormoniniai pokyčiai - paauglystė, menstruacinis ciklas, nėštumas ir hormoninės terapijos gali sukelti riebalinių liaukų veiklos padidėjimą

*Netinkama ir nesubalansuota mityba - per daug riebi, saldi, aštri, turinti daug cukraus ir riebalų.

*Netinkama odos priežiūra – spuogų spaudinėjimas, veido lietimas nešvariomis rankomis. Nevalant veido reguliariai ir nenuimant makiažo prieš miegą, poros gali užsikimšti riebalais ir nešvarumais, skatindamos spuogų atsiradimą.

*Netinkama kosmetika - tam tikri produktai, ypač aliejiniai ar komedogeniniai, gali užkimšti poras, išprovokuoti odos uždegimus.

*Genetika – polinkis į spuogus gali būti paveldėtas iš tėvų. Jei tėvai turėjo spuogų, didesnė tikimybė, kad jų vaikai taip pat susidurs su šia problema.

*Stresas – gali pabloginti odos būklę ir paskatinti spuogų formavimąsi. Streso metu organizmas gamina daugiau kortizolio, kuris gali paskatinti riebalinių liaukų veiklą ir taip pabloginti odos būklę.

Bene pirmasis ir labai svarbus žingsnis link švarios odos be spuogų, žinoma, yra sveikas gyvenimo būdas, įskaitant subalansuotą mitybą. Kitas, ne mažiau svarbus žingsnis – tinkama odos priežiūra.

Ką reiškia tinkama priežiūra?

Štai keletas patarimų:

*naudokite švelnius valiklius, kad neišsausintumėte odos;

*plaukite veidą šiltu, o ne karštu vandeniu;

*netrinkite odos rankšluosčiu;

*drėkinkite odą produktais, kurių sudėtyje yra drėkinančių ingredientų.

Renkantis kosmetiką probleminei odai yra labai svarbus integruotas požiūris, kuriame kiekvienas produktas sustiprina ankstesnių ir vėlesnių produktų poveikį. Taip pat specialios receptūros, skirtos probleminės odos priežiūrai, pagrįstos žolelėmis. Šiuos reikalavimus atitinka Master Herb produktų linija, kurios sudėtyje esantys augalų ekstraktai specialiai sukurti probleminės ir riebios odos poreikiams. Tiande produktai probleminei odai padės atsikratyti ne tik spuogų, bet ir jų pasekmių.

Pagrindiniai odos priežiūros etapai

1. Odos valymas

Bene dažniausia riebios odos savininkų klaida yra pernelyg agresyvių produktų pasirinkimas. ko pasekoje riebalinės liaukos tik padidina savo aktyvumą. Svarbu rinktis švelnius produktus, kurie nepažeidžia odos, bet tuo pačiu ją giliai valo. “Master Herb prausimosi gelis riebiai odai” tam puikiai tinka. Jis švelniai ir efektyviai valo, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, pašalina riebalų perteklių ir atkuria odos PH lygį. Gelis sudaro minkštą putą, padeda nuraminti odą, sumažina paraudimą ir uždegimą neišsausindamas jos.

2. Riebalų pertekliaus šalinimas

Svarbus riebios ir probleminės odos valymo etapas yra losjono naudojimas. Priešuždegiminis losjonas su augaliniais ingredientais padeda nuraminti odą ir greitai atsikratyti paraudimo. Losjonas turi dezinfekuojančių ir sutraukiančių savybių, padeda normalizuoti riebalinių liaukų veiklą ir atkurti odos pH lygį.

3. Drėkinimas

Dažna kovos su spuogais pasekmė yra dehidratacija. Taip – riebią odą reikia drėkinti (daug žmonių klysta manydami, kad sausa ir dehidratuota oda yra sinonimai). Riebi oda su drėgmės trūkumu padidina riebalinių liaukų aktyvumą ir pradeda gaminti daugiau riebalų, kad išlaikytų likusią drėgmę. Master Herb kremas nuo spuogų ir randų, kuriame yra augalinių ingredientų, kovoja su spuogais, išlaikydamas odos hidrobalansą. Tai padeda išlyginti epidermio spalvą ir mikroreljefą, taip pat apsaugo nuo randų susidarymo.

4. Gilus porų valymas

Tiems, kurie yra pavargo nuo inkštirų ar komedonų padės nosies pleistrai, kurie atkemša poras, paliekant odą švarią. Valomieji nosies pleistrai "Bambuko anglis" ir "Švarios poros" sukuria kompreso poveikį, stimuliuoja medžiagų apykaitos procesus ląstelėse. Jie labai greitai ir švariai pašalina odos inkštirus, didina natūralų odos atsparumą ir neleidžia vystytis aknei.

5. Greitoji pagalba

"Greitoji pagalba" sprendžiant spuogų problemas, prisidedant prie greito pašalinimo ir užkertant kelią jų atsiradimui – Tiande gelis “Biokompleksas”. Jo veikliosios medžiagos padės pagreitinti spuogų gijimą ir užkirsti kelią jų plitimui. Gelis padeda sumažinti uždegimą, sugriežtinti išsiplėtusias poras ir išlyginti odos paviršių.

Yra daug būdų kovoti su spuogais – vieni renkasi namų savigydą, kiti remiasi liaudies gydimo priemonėmis, dar kiti kreipiasi pagalbos į kosmetologus. Kiekvienas atvejis yra individualus - svarbiausia yra suprasti dėl ko atsiranda spuogai, užkirsti kelią paūmėjimui ir kruopščiai bei tinkamai prižiūrėti odą. Žinant galimas spuogų atsiradimo priežastis bus lengviau susidoroti su šia problema.

 

Ankstesnis įrašas
Kitas įrašas

Dėkojame, kad prenumeruojate

Šis el. paštas užregistruotas!

Įsigyti išvaizdą

Uždaryti

Pasirinkti variantą

Neseniai peržiūrėta

Uždaryti
Redaguoti pasirinkimą
Uždaryti
Back In Stock Notification
this is just a warning
Prisijungti Uždaryti
Uždaryti
Krepšelis
0 Produktai
0%