Eiti į turinį

Straipsniai

Veido priežiūra jautriai odai

TiandeLT Administratorius 10 Mar 2024
Kosmetika jautriai veido odai

Ar pavargote nuo odos paraudimo, sudirginimo ir diskomforto, kuris dažnai lydi jautrią odą? Jei taip, Jūs ne vieni. Daugelis žmonių visame pasaulyje stengiasi išlaikyti sveiką odą, ypač kai ji jautri. Tačiau nebijokite! Naudodami tinkamą odos priežiūros rutiną ir produktus galite nuraminti ir pamaitinti savo gležną odą, kad ji atrodytų ir jaustųsi geriausiai. Šiame išsamiame vadove pasinersime į jautrios odos priežiūros pasaulį, ypatingą dėmesį skirdami Lietuvos naudotojams veido priežiūra jautriai odai.

Kokia oda yra jautri?

Prieš pasinerdami į konkrečius odos priežiūros patarimus, pirmiausia supraskime, kas yra jautri oda. Jautriai odai būdinga padidėjusi reakcija į aplinkos veiksnius, odos priežiūros produktus ir net tam tikrus ingredientus. Dažni simptomai yra paraudimas, niežėjimas, deginimo pojūtis ir sausumas. Tokie veiksniai kaip genetika, aplinkos agresoriai ir gyvenimo būdo pasirinkimas gali prisidėti prie odos jautrumo.

Rutinos svarba švelnios odos priežiūrai

Kalbant apie jautrią odą, svarbiausia yra švelni odos priežiūros rutina. Stiprios cheminės medžiagos, kvapai ir abrazyviniai šveitikliai gali sustiprinti jautrumą ir dar labiau sudirginti. Rinkitės švelnius valiklius, kuriuose nėra sulfatų ir alkoholio, kad išvalytumėte odą nenuvalydami jos natūralių aliejų. Toliau naudokite drėkinamąjį kremą be kvapų, kad sulaikytumėte hidrataciją ir sukurtumėte apsauginį barjerą nuo išorinių dirgiklių.

Pagrindiniai ingredientai, kurių reikia ieškoti kosmetikos produktuose

Renkantis odos priežiūros priemones jautriai odai, būtina atkreipti dėmesį į sudedamųjų dalių sąrašą. Ieškokite hipoalerginių ir nekomedogeninių preparatų, specialiai sukurtų jautriai odai. Kai kurie pagrindiniai ingredientai , kuriuos reikia įtraukti į jūsų odos priežiūros rutiną, yra šie:

Alijošius

Alavijas, žinomas dėl savo raminančių ir priešuždegiminių savybių, yra natūralus ingredientas, galintis numalšinti paraudimą ir sudirginimą.

Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai yra dar vienas švelnus ingredientas, kuris dažnai naudojamas jautriai odai nuraminti. Jis padeda drėkinti ir apsaugoti odos barjerą, mažina sausumą ir niežėjimą.

Ramunėlės

Ramunėlėse yra priešuždegiminių junginių, kurie gali padėti sumažinti jautrios odos paraudimą ir sudirginimą. Ieškokite odos priežiūros produktų, kurių sudėtyje yra ramunėlių ekstrakto arba aliejaus, kad gautumėte papildomų raminančių savyb.

Hialurono rūgštis

Hialurono rūgštis yra drėkinamasis ingredientas, kuris vandenyje gali išlaikyti iki 1000 kartų didesnį svorį. Hiularonas padeda putlinti odą ir atkurti drėgmės lygį, todėl idealiai tinka jautriems odos tipams.

Apsauga nuo saulės yra nediskutuojama

Nepriklausomai nuo jūsų odos tipo, apsauga nuo saulės yra privaloma ir nediskutuojama. Jautriai odai labai svarbu pasirinkti plataus spektro apsaugos nuo saulės priemones su dideliu SPF, kad apsaugotumėte odą nuo žalingų UV spindulių. Rinkitės mineralinius kremus nuo saulės, kurių sudėtyje yra cinko oksido arba titano dioksido, kurie mažiau dirgina.

Papildomi patarimai, kaip prižiūrėti jautrią odą

Be to, kad reikia laikytis švelnios odos priežiūros rutinos ir pasirinkti tinkamus produktus, pateikiame kelis papildomus patarimus , kaip išlaikyti jautrią odą laimingą ir sveiką:

  • Venkite karšto dušo ir rinkitės drungną vandenį, kad išvengtumėte tolesnio odos išsausėjimo.

  • Nusausinkite odą minkštu rankšluosčiu, o ne trinkite, nes tai gali sudirginti.

  • Rinkitės laisvus drabužius iš minkštų audinių , kad sumažintumėte trintį ir dirginimą.

  • Išlaikykite hidrataciją visą dieną gerdami daug vandens, kad jūsų oda būtų hidratuota iš vidaus.

Tiande VITA DERM – sukurta moterims, gyvenančioms didmiesčiuose – tinka visiems!

Jautri oda sukelia daug nepatogumų jos savininkams – kartais ji staiga pradeda luptis, kartais pasidengia dėmėmis. Šiuo atveju odos tipas gali būti bet koks: riebi, normali ir sausa. Kodėl ji staiga tampa jautri? Tam įtakos turi daug veiksnių. Vita Derm kosmetikos linija specialiai buvo sukurta didmiesčiuose gyvenančioms moterims, kurių oda tiesiogine to žodžio prasme „dūsta“ nuo žalingo aplinkos poveikio! Tačiau esame tikri: visos merginos, kurių veidas kartais būna „kaprizingas“, ją pamils.

Vita Derm – tikras fitoskydas natūraliai jautriai ar šiuolaikinio didmiesčio sąlygomis tapusiai jautriai odai. Idealiai tinka jautriai odai (tinka ir normaliai odai).

1. Raminčios putos veidui – erdvi tekstūra maksimaliam švelniam valymui.

2. Atgaivinantis veido tonikas – drėkina, ramina, apsaugo nuo paraudimo.

3. Raminantis kremas-apsauga veidui – grąžina odai gaivumą ir elastingumą, saugo nuo ultravioletinių spindulių, lygina mimikos raukšles

4. Raminantis akių apsaugos kremas – drėkina, kovoja su paakių paburkimu, lygina mimikos raukšles

Apibendrinimas

Apibendrinant galima pasakyti, kad jautrios odos priežiūra reikalauja švelnaus ir apgalvoto požiūrio. Suprasdami savo odos poreikius ir pasirinkę tinkamus produktus bei ingredientus, galite efektyviai valdyti jautrumą ir pasiekti sveiką, spindinčią veido spalvą .

Nepamirškite įsiklausyti į savo odos poreikius ir prireikus pakoreguoti jos priežiūros rutiną. Tinkamai ir dėmesingai ją prižiūrėdami galėsite jaustis pasitikinčia kiekvieną dieną.


 

Ankstesnis įrašas
Kitas įrašas

Dėkojame, kad prenumeruojate

Šis el. paštas užregistruotas!

Įsigyti išvaizdą

Uždaryti

Pasirinkti variantą

Neseniai peržiūrėta

Uždaryti
Redaguoti pasirinkimą
Uždaryti
Back In Stock Notification
this is just a warning
Prisijungti Uždaryti
Uždaryti
Krepšelis
0 Produktai
0%